White Clinic

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Diş kaplama işlemlerinde tercih edilen yöntemlerden birisi olan zirkonyum diş kaplama, diş doğal rengine yakın, sıcağa oldukça dayanıklı ve renk geçirgenliği oldukça yüksek bir maddedir. Bu özelliklerinden dolayı geleneksel yöntemlerde kullanılan metal kaplama işlemlerinin yerine son dönemlerde tercih edilen bir kaplama yöntemidir.

Zirkonyum kaplama Nasıl Uygulanır?

Normal metal kaplamalarda olduğu gibi zirkonyum kaplama yapılacak diş de küçültülerek işlemlere başlanır. Kaplama yapılacak kadar küçültülen dişin olduğu bölgede diş eti sağlığına kavuştuktan sonra ağıza uygun yapıda, gerekli ölçüler alındıktan sonra klinik ortamda diş yapısı ve rengine en uygun kaplama malzemesi hazırlanarak özel yapıştırıcılar ile dişe kaplama yapılır.

İşlemin ilk aşaması olan diş kesme işlemleri, lokal anestezi ile uygulandığından ve zirkonyum kaplama yapmadan önce diş etinin sağlığına kavuşması sürecinde soğuk ve sıcak hassasiyetini azaltmak için bir geçici kaplama uygulandığından süreç boyunca sızı ve ağrılar minimize edilerek uygulama yapıyoruz.

Zirkonyum kaplamanın diş etleri ile uyumu nasıldır?

Zirkonyum, diş eti doku yapısı ile oldukça uyumlu bir malzemedir. Geleneksel kaplama işlemlerinde kullanılan metaller ile yapılan tedavilerden sonra sıklıkla görülen diş etinde mor renk gibi durumlar zirkonyum kaplama işlemlerinde görülmemektedir. Doku uyumundan dolayı diş eti çekilmesi problemleri de zirkonyum kaplamada neredeyse hiç görülmeyen durumlar olarak bilinir.

Bunun yanında metalik yapıya sahip olmadığı için ağızda metalik bir tat bırakmaz ve herhangi bir alerjiye sebep olmaz.

Zirkonyum Kaplama İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Zirkonyum kaplama işlemleri ön görüşme, dişlerin kesilmesi ve diş eti sağlığına kavuşma süreci de dahil olmak üzere ortalama 10 günde sonlanan bir uygulamadır.

Zirkonyum Diş kaplamayı Kimler Yaptırabilir?

Daimi diş gelişimi tamamlanan tüm kişiler bu işlemleri yaptırabilir. Diş ve çene gelişimini tamamlamış olan tüm bireyler, gerekli klinik muayene sonrasında başka bir sorun görülmediği sürece zirkonyum kaplama işlemi yaptırabilirler.

Zirkonyum Dişlerde Renk Değişimi ve Bakım

Zirkonyum malzeme, oldukça pürüzsüz bir yapıya sahip olmasından dolayı ağız bakımlarının düzenli yapılması durumunda kolay kolay plak birikmesi ve renk değişimi görülmez.  Zirkonyum diş taktıran hastaların normal diş fırçalama ritüeline devam etmesi, 6 ayda bir yapmış olduğumuz periyodik ağız muayenelerine devam ederek diş sağlığının takip ettirmesi gerekmektedir.

 

30 Kas, 2021

Bonding

Bonding nedir? Kelime anlamı olarak tutturma, yapıştırma anlamına gelen bonding, diş estetiği uygulamaları içerisinde kullanılan bir estetik türüdür. Kaplama gibi tedavilerde dişlerin kesilmesi gibi işlemler uygulanırken bonding uygulamasında diş yapısına… Read More
30 Kas, 2021

İmplant

İmplant Nedir? İmplant, ağız içindeki eksik dişlerin işlevini yerine getirmek amacı ile çene kemiğine vida kullanılarak yerleştirilen diş kökü olarak adlandırılır. İmplantta kullanılan vidanın titanyum olması ve çene kemiğinin titanyuma… Read More
30 Kas, 2021

Diş Beyazlatma (Temizleme)

Diş Beyazlatma (Temizleme) Hayata bakış açımızı ve güçlü duruşumuzu sergileyen en önemli faktörlerden birisi olan dişlerde görülen, özellikle kahve, sigara kullanımı gibi etkenlerden kaynaklı sarı lekeler gülüşünüze gölge düşürebilir. Sigara… Read More

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.