Ortalama altı ay ile bir yaş arasında diş çıkarmaya başlayan bebekler, 3 yaşına kadar süt dişlerinin tamamlanması sürecini geçirirler. Süt diş gelişimi tamamlanmasıyla birlikte bir çocuğun ağzında 20 adet diş olacaktır. Süt dişler, kemik gelişimi anlamında daimi dişler kadar dayanıklı değildir. Bundan dolayı bir süre sonra süt dişler dökülerek daimi dişlerin çıkma süreci başlar.
Ortalama 6 yaşında başlayan daimi dişlerin çıkma süreci, kişinin sahip olacağı diş yapısı hakkında en önemli ipuçlarını vermektedir. Normal şartlarda bir çocuğun 613 yaş arasında ağzında süt ve daimi dişlerin olması normal olarak karşılanır. Bu süreç, çocuk diş tedavisi için oldukça önemli, takip isteyen ve dikkatle izlenmesi gereken bir süreçtir. Çünkü süt dişleri daimi dişler kadar güçlü değildirler ve çürümeye, kırılmaya daha yatkındırlar. Süt dişlerde meydana gelen rahatsızlıklar daimi dişlerin de gelişimine doğrudan etki edecektir. Bu sebeple daimi diş gelişimi tamamlanana kadar ağız ve diş muayenelerinin belirli periyotlarda gerçekleşmesi gerekir.
Kliniğimizde Uygulanan Tedavi Hizmetleri
Genç dişleri, süt dişleri ve daimi dişlerin ihtiyaç duyabileceği tüm dolgu, kanal ve diş çekme işlemleri, olası sorunlardan dolayı çekilmiş olan dişlerin yerine gelecek daimi dişlerin sağlığını koruma altına almak amaçlı yapılan çocuk protez ve yer tutucu işlemleri, önleyici ve koruyucu diş hekimliği hizmeti, dişlerin çürümesinde oldukça etkili olan fluorid verniği, fissür örtücü tedaviler kliniğimizde uygulanabilmektedir.
Çocuk Diş Tedavisinde Travma Önleyici Uygulamalar
Çocukların koruyucu ve tedavi edici çocuk diş tedavisi hizmeti alırken en az bu hizmetin kalitesi kadar önemli olan diğer bir faktör de; travmalara sebep olmadan, ileride diş korkusu, doktor korkusu gibi durumları yaşamadan bu hizmeti verebilmektir. Bizler, çocuk misafirlerimizin bu tarz travmalara minimum seviyede maruz kalmalarını istediğimiz için güler yüzlü, oyuncaklarla dolu, korkusuz klinik hizmetleri vermekteyiz.